Allt företagande behöver el

Vi har på bara 30-40 år gjort oss alltmer beroende av el. Numera kan vi inte lyssna på radio, knappt öppna en entrédörr, åka hiss, laga mat eller värma oss utan tillgång till elektricitet. Det har gjort vårt samhälle relativt sårbart. Och även om inte katastrofen eller kriget kommer, som myndigheten för samhällsskydd och beredskap sände ut broschyrer om för några månader sedan, har vi av många olika anledningar gjort oss beroende av el. Även företagen är numera så pass beroende av el att ingenting skulle kunna fungera utan det.

Företagen har behov av el

De allra flesta företag har all sin information på datorer. Utan tillgång till en dator går det knappt att arbeta längre. Åtminstone så långt det kommer an till tjänsteföretag. Verksamheter som skola, dagis, sjukvård och liknande skulle fungera som vanligt, medan de allra flesta företag som arbetar med ekonomi, reklam, ingenjörsrelaterade verksamheter och andra tjänsteföretag inte skulle fungera alls utan tillgång på el. Även affärerna skulle stå slätt utan el. Dörrarna skulle inte ens öppnas utan el, liksom alla kyl och frysar. Bara efter en dag skulle man bli tvungen att slänga allt kött och mjölk.

Alla affärer och företag behöver elektriker

Av alla dessa anledningar behöver företagen ha tillgång till duktiga elektriker. Skulle något hända med elen står de sig slätt. Varje timme som går, förlorar man pengar på grund av bristen på tillgång till el. Det är inget företag som har råd med det. Av den anledning bör företagen se över vilka kontakter de har och om de har kontakter till en elektriker som de behöver som kan komma och hjälpa till med allt som har med elektriska prylar och tillgången på det.

Inte bara katastrofer ger behov av elektriker

Vi behöver ju tillgången på elektriker, inte bara för att kriget eller katastrofen kommer utan för alla de omständigheter som har med fastighetsskötsel att göra. Behöver man fler uttag, och andra elinstallationer ska de utföras av behöriga elektriker. Och fungerar inte elen, behöver en behörig elektriker göra en avancerad felsökning som talar om var det inte fungerar som det ska. En elektriker  kan även se till att företagen kan sänka sina elräkningar. Som elektriker kan de komma med förslag på effektiva sätt att spara el.

10 Apr 2019

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.