Blogg

RSS

Träna hårt inför ditt teoriprov

30 Mar 2023

Det räcker inte att kunna köra en bil för att kunna ta körkortet. Du måste även kunna all teori om det. Träna inför ditt teoriprov och gör provet när du vill.

Mia ville inget hellre än att ha körkortet. Hon var redan 31 år och och kände sig nästan för gammal. Men alla sa till henne att man aldrig blev för gammal för att ta körkortet. “Ta det när du vill och i din takt.” Jo, Mia visste ju egentligen det. Men nu kände hon sig redo, hon ville ta det och hon ville göra det snabbt.

Mia satte en månad som mål. Det skulle ju inte vara omöjligt att ta körkortet på den tiden, trodde hon. När hon såg körkortsböckerna och insåg hur mycket det var, så ångrade hon sig. Mia hade heller aldrig älskat att läsa böcker. Så hon hittade en alternativ väg. Mia valde den moderna vägen och fick tillgång till allt hon behövde på mobilen.

Enklare teoriprov med rätt träning

Mia valde en app som verkligen hade allt. Hon fick tillgång till över 1400 olika körkortsfrågor. Det var all teori hon behövde. Dessutom kunde hon testa på att göra prov som var liknande teoriprovet. Detta var vägen hon skulle klara sitt teoriprov på, det visste hon.

Hon hade tillgång till allting var hon är var och när som helst på dygnet. Istället för att dra på tunga böcker, så hade hon allt på sin telefon. Ett perfekt alternativ för Mia som ville kunna träna lite när som.

IT-lösningar som går i bräschen för ett digitalt företagsklimat

6 Feb 2023

I en värld, som blir allt mer digitaliserad, vill de som jobbar med innovation inom IT-lösningar erbjuda möjligheter för alla företag att effektivisera sig.

De allra flesta verksamheter vill ha möjlighet att effektivisera sig samtidigt som man sänker sin energiförbrukning och sina kostnader. Med smarta och moderna IT-lösningar kan man som företag idag på ett smidigt sätt digitalisera sin verksamhet, utan att det innebär att man kommer att förlora pengar på det.

Säkerhet mot intrång och stöld av IP är något som många räds, och därför kan man med smarta IT-lösningar eliminera mycket av de risker som finns idag. Att sätta upp ett säkert skydd mot dem som vill stjäla uppgifter och känsliga dokument borde ligga i allas intresse, och de bästa inom branschen erbjuder idag oerhört säkra lösningar på dessa problem.

Smarta IT-lösningar för alla typer av verksamheter

I en tid då de flesta elektroniska produkter på något sätt går att ansluta till wi-fi, kan man även styra och hålla koll på alla enheter i företagets lokaler genom att använda sig av en tjänst som kallas IOT eller Internet Of Things. Detta betyder att allt från skrivare och belysning till kaffemaskiner kan skötas från exempelvis en surfplatta.

Genom att hela tiden förbättra och förenkla digitaliseringen vill de som jobbar med innovativa IT-lösningar att det ska vara möjligt för alla företag att helt eller i någon mån kunna dra nytta av de möjligheter som finns idag. Säkerligen går det att hitta något för alla här.

Läs mer här https://pythagoras.se/

En fungerande skrivare är ett rimligt önskemål

30 Nov 2022

Att hyra en trådlös skrivare kan bespara dig mycket irritation på jobbet. Bara tänk dig lyxen att alltid ha en modern skrivare som fungerar som den ska.

Det finns inte mycket som är mer irriterande när man är på jobbet och är överlastad med arbete, än kontorsutrustning som inte fungerar som den ska. När det händer så står man där och svär, samtidigt som svettpärlorna obönhörligt bryter ut i panna och nacke. Jäsiken också, kunden väntar och efter honom växer kön av andra kunder. Och så fungerar inte skrivaren!

Det är bara för mycket. Skrivare bara ska fungera. Det är fantastiskt frustrerande när de inte gör det. Bristande anslutning, papperstrassel och dåliga utskrifter borde förbjudas. Ibland kan man testa med att starta om skrivaren genom att dra ut sladden, om man nu kan hitta rätt sladd i råttboet under skrivbordet. Men oftast hjälper det inte.

Skrivare är inte värda att lägga energi på

Känner du igen dig i det här? Hur många gånger har du svurit över skrivaren de senaste månaderna? Då kanske det är dags att börja fundera på att slänga ut den där gamla hopplösa skrivaren för att istället hyra en alldeles ny trådlös skrivare? Den varianten hade du kanske inte tänkt på?

Genom att hyra en trådlös skrivare slipper du inte bara en del av röran av sladdar. Du kan också vara säker på att alltid ha en modern och väl fungerande skrivare. Börjar den kännas lite gammal? Ja, då är det bara att skifta modell.

Lämna in och låt laga din mobil i Täby

16 Nov 2022

När mobilen strular är det minst sagt frustrerande. In för att laga den i Täby och hämta ut en lånetelefon under tiden. För utan mobil, det kan man inte vara.

Det är minst sagt frustrerande när saker och ting inte funkar som de ska. Batteriladdningen som slukas eller den ständiga segheten så man knappt kan öppna en ny app. Nej, så kan man inte ha det. Men dagens teknik är minst sagt komplicerad. Det är inget som vem som helst fixar, utan man behöver ett riktigt proffs för det.

Det är inte bara att den är komplicerad, en mobil kostar idag också otroligt mycket pengar. Så givetvis vill man att experterna ser över och fixar problemet, istället för att förlora pengarna man lagt på telefonen. Ett problem är till för att lösas och det är just vad Mobildoktorn kan göra för dig om du har en dålig mobil.

Bra service när du ska laga din mobil i Täby

Trots att det bara är en elektronisk sak, så betyder ofta mobiltelefonerna mycket för en. Det är inte bara att den används till att ringa med och hålla kontakten. Det är även ens kalender, kamera och så mycket mer. Så när man lämnar in mobilen, så vill man veta att den är i goda händer.

Ska du laga mobilen i Täby, så är Mobildoktorn ett perfekt alternativ. Där kan din mobil få ett nytt liv. Batteriet som är dåligt, långsam telefon, eller något annat? Ta kontakt med dem för hjälp med lagning av mobilen.

Dags för ny programvara?

2 Oct 2022

Är det värt att uppgradera sin programvara? Frågan ställs av både företag och av privatpersoner och det handlar givetvis om att göra en avvägning kring hur gammal programvara man har, hur man använder datorn på daglig basis samt kring vilken budget man har att röra sig med.

Klart står - oavsett - att det finns många fördelar med ny programvara och att man genom att byta kan få ett betydligt smidigare sätt att både studera och arbeta. Har du en äldre programvara - säg exempelvis Windows 6 och byter till Windows 11 så kommer du att märka väldiga skillnader och, då du väl satt dig in i hur alla funktioner fungerar, också få betydligt enklare att strukturera upp din vardag och ditt sätt att arbeta. Byter du däremot från exempelvis Windows 10 till Windows 11 så finns skillnader - men inte på samma påtagliga sätt.

Hitta rätt programvara för dig och dina behov

Det viktiga är att man utgår från sig själv och från de egna behoven då man väljer programvara. Detta går också att få hjälp med. Att investera i ny programvara innebär också en tid av omställning och det är därför viktigt att man får en professionell vägledning i samband med både köpet och i samband med uppstarten. Ett tips i detta är att välja en återförsäljare som erbjuder rådgivning och där du exempelvis kan chatta och ställa frågor - även då köpet är genomfört och där du ska påbörja din resa med att implementera din nya programvara.

Programvara för företag

Allt detta kan även du som företagare använda dig av. Många företag som implementerar ny programvara inom verksamheten har en för lång uppstart: man tappar värdefull tid innan man får kläm på hur allting fungerar. Med rätt partner så kan man nästan per omgående komma igång med programvaran och njuta frukterna av den ökade effektivitet som denna medför.

Köp aldrig din programvara osynad - se alltid till att du är väl införstådd med alla de finesser och funktioner som de facto kan leda till positiva förändringar i din vardag - eller inom er verksamhet.

Solceller ger grön energi till ditt hem i Dalarna

12 Sep 2022

Är du orolig över elkostnaderna? Vill du ha ett sätt att själv producera el som är miljövänlig? Skaffa solceller i Dalarna och gör en insats för framtiden.

Elpriserna är högre än någonsin. I vintras var det på extrema nivåer och sedan dess har det inte gått tillbaka till den nivå som varit normal under många år. Istället ligger kostnaden på ovanliga höjder för varje årstid och det gör många människor oroliga.

Samtidigt finns ett ständigt närvarande klimathot. Det gör att människor bör fundera på vad de själva kan göra för att se till att det finns en planet i framtiden. En sådan sak är att producera grön energi. Du kan därför skaffa solceller på ditt hus för att producera egen el som du kan använda eller sälja, men det betyder också att du bidrar till en bättre miljö.

Solceller kan anpassas till alla fastigheter

Genom din kunniga leverantör av solceller i Dalarna kan du få solceller som fungerar just för dig. Har du en villa eller ett sommarhus kan du få solceller som passar dem. Du kan dessutom få solceller till din bostadsrättsförening och bidra till att flera hushåll både får energi och hjälper till att rädda miljön.

Arbetar du inom lantbruk kan det vara ännu viktigare att på ett enkelt sätt få tillgång till el och värna om morgondagen. Därför finns det även lösningar för dig. Med hjälp av solcellsanläggningar till lantbruk kan du få tillräckligt med el för att det ska räcka till mycket av din verksamhet.

Säkra upp hemmet med säkerhetsdörrar i Stockholm

29 Aug 2022

Bara åsynen av en säkerhetsdörr kan hålla tjuvarna borta, men har fler fördelar än så. Säkerhetsdörrar i Stockholm har även en ljud- och värmeisolerande effekt.

Många är idag måna om att installera larm i sin bostad för att hålla inbrottstjuvarna borta. Därmed glömmer många att säkra upp det viktigaste föremålet vid ett eventuellt inbrott - dörren. Dörren är det första inbrottstjuvarna kommer försöka sig på, men med en rejäl säkerhetsdörr blir det inte en lätt kamp. Då inbrottstjuvar ofta är stressade, finns det en stor chans att de kommer ge upp så fort de ser att det är en säkerhetsdörr.

Vid installation av säkerhetsdörrar i Stockholm reduceras risken för att någon ska kunna bryta sig in. Dörrarna kommer i olika säkerhetsklasser och kan anpassas efter behov. Det finns fina, utsmyckade säkerhetsdörrar till villan, såväl som robusta säkerhetsdörrar till företaget. Därmed behöver inte designen bli en kompromiss, utan dörren håller lika hög säkerhet.

Säkerhetsdörrar har flera fördelar

Att installera en säkerhetsdörr har flera fördelar. Utöver att inbrottsskyddet förbättras har dörren även en starkt ljudisolerande effekt. Likaså har dörren en värmeisolerande effekt och håller ute cigarettrök. Alltså ett perfekt tillskott till sin lägenhet ifall man har ett stökigt trapphus. Dessutom ökar en säkerhetsdörr värdet på bostaden och bör således ses som en investering.

Team Guardab, till exempel, erbjuder säkerhetsdörrar och kompletterande inbrottsskydd till såväl privatpersoner som stora företag. Med en säkerhetsdörr kan du sova gott om natten med vetskapen att du är väl skyddad. Investera i din säkerhet och höj bostadens värde med en säkerhetsdörr.

Ditt säkerhetsföretag – för ökad trygghet

28 Aug 2022

Känner du dig otrygg och orolig för att något ska hända i ditt hem eller företag? Kontakta då ett säkerhetsföretag som kommer med lösningar för ökad trygghet.

Säkerhet har kanske aldrig diskuterats så mycket som det görs idag. Det diskuteras inom olika områden med allt från sjukvården till nationell säkerhetspolitik. Den moderna människan blir ständigt uppmärksammad på sådant som kan skapa otrygghet och påverka din säkerhet.

I vissa fall finns det inte mycket som en enskild person kan göra för att öka sin trygghet. Det handlar snarare om nationella påbud och politik, men det finns också situationer där varje människa kan göra något. Då kan det handla om lösningar för ökad trygghet i form av att anlita ett säkerhetsföretag som med moderna metoder kan hjälpa dig att känna dig lugn och trygg.

Säkerhetsföretag kan ge dig många olika lösningar

Med ett säkerhetsföretag som exempelvis Mysec kan du få helhetslösningar som passar just dig och dina förutsättningar. Du ska inte behöva betala för något som du inte behöver eller installera något du inte vill ha. Därför finns det olika lösningar som kan anpassas efter varje individs behov.

Exempel på lösningar är inbrottslarm och lås. Dessa kan ha olika funktioner och vara olika teknologiskt utvecklade. Du kan därför få något som passar ditt hem eller företag. Du har även möjlighet att installera övervakningskameror och CCTV. Dessa lösningar gör att du kan undvika att bli utsatt för brott, men det finns dessutom brandlarm för att du inte ska behöva oroa dig över något.

Inbrottslarm i Stockholm – det absolut viktigaste du behöver veta

9 Jul 2022

Har du ett bra inbrottslarm i Stockholm? Garanterad säkerhet för villor, inklusive brandlarm och kameror, höjer din trygghet och dina försäkringsförmåner.

Säkerhet är ingen självklarhet. Den tid är förbi då vi kunde lita på att vi kunde vara i fred när vi stänger dörren om oss. Idag finns fönster in till våra liv överallt. Många hushåll är fulla av öppna dörrar, trots att porten i hallen verkar låst. Någonstans kan man räkna med att tryggheten läcker.

Statistiken visar att inbrott i villor och småhus ökar markant. Den som inte har ett inbrottslarm installerat riskerar att få utebliven försäkring. Idag vet alla nämligen att ett inbrottslarm är alla husförsäkringars första försvarslinje. Inbrottslarm och försäkring går hand i hand. Ingen har råd med att leva utan ett inbrottslarm i Stockholm.

Att hitta rätt inbrottslarm

Den som söker inbrottslarm i Stockholm måste söka med noggrannhet och eftertänksamhet. Den som vill försvara sitt hem från yttre hot måste betrakta hemmet som ett fort – vad är det allra viktigaste man vill skydda? Vad tar du med dig om huset fattar eld? Ett effektivt brandlarm ingår också i säkerheten, då eld förblir den farligaste fienden för en husägare.

Det är av högsta vikt att de som säkrar ens inbrottslarm i Stockholm också är säkra att anlita. Vid en installation undersöks, analyseras och bedöms ditt hus utifrån säkerhetssynpunkter. Det väcker frågor man inte alltid tänkt eller vill tänka på, men som måste beaktas, och det ställer krav på installatörer som går att lita på till 100%.

Bygglov Östersund - ta hjälp och få ditt bygglov beviljat

8 Jun 2022

Att fler och fler väljer att bygga egna hus är ett faktum. Det finns några anledningar till detta. En sådan handlar om att många idag söker sig till landet och bort från våra större städer. Säljer man en lägenhet i Stockholm så kan man också ha en ganska fin slant att stoppa in i ett husbygge i Östersund och skapa exakt den bostad man drömmer om. Men, det handlar också om en ganska lång och skakig resa innan man kan flytta in. Ett bygglov i Östersund är det första lilla hindret att ta sig över.

I Sverige har vi lagar och regler gällande hur byggnader ska se ut, hur de ska uppföras och var de exempelvis ska placeras. Dessa regler finns av både säkerhetsmässiga och estetiska skäl - men det handlar också om att det tar tid. För att man ska få börja bygga ett hus så krävs det att man erhåller ett bygglov från Byggnadsnämnden i den kommun man tillhör. Ska du bygga ett hus i Östersund så måste du alltså skicka in en ansökan om bygglov i Östersund till byggnadsnämnden.

Bygglov i Östersund kan ta tid

Det du då får vara beredd på är att vänta - länge. Bygglovsansökan granskas och man kan räkna med minst tio veckor innan ett startbesked kan ges. Det är tyvärr heller inte ovanligt att se att det tar längre tid än så och mycket beroende på att bygglovsansökan som skickas in är inkomplett och där exempelvis ritningarna inte följer den standard som krävs.

Här är rådet att du tar professionell hjälp. Genom att anlita ett företag som hjälper dig så får du en enklare väg till ett beviljat bygglov i Östersund - och detta utan att göra avkall på de drömmar du har gällande husets utformning, planlösning eller interiör.

Diskutera fram en lösning - ansök om bygglov i Östersund

Det finns idag företag som specialiserat sig på att skapa ritningar och alla dokument som krävs för ett bygglov. Utöver detta så hjälper dessa även till med design och arkitekturfrågor.

Du kan, helt enkelt, sätta dig ned vid några möten, förklara dina visioner och sedan få ett antal förslag presenterade. Dina drömmar sätts på pränt och ritningar skapas för ditt framtida drömhus. Och, dessa ritningar är också utformade för att skapa en enklare väg till ett bygglov i Östersund. Således: drömmer du om att bygga ett hus och vill komma igång så snabbt som möjligt? Ta professionell hjälp och kapa väntetiden vid bygglovsansökan.

Måttbeställda plisségardiner skapar rätt förutsättningar för videomötet

6 Jun 2022

Bra teknik kan bara ta er en bit på vägen till perfekt ljus. Måttbeställda plisségardiner ger era digitala möten precis det mjuka ljus som skapar bra bilder.

Du som planerar digitala möten för ert företag bör så klart ha koll på allt det tekniska vad gäller ljud- och bildkvalitet. Men har du tänkt på att du också behöver se över rummet ni använder till era möten? Framför allt påverkar ljuset i rummet bilderna ni sänder till era kunder. Det är inte bra med ett för mörkt rum, men inte heller med ett rum som är för ljust.

Faktiskt är för mycket ljus besvärligare att hantera än tvärtom. Många kameror och datorskärmar kan lätta upp och kompensera för en mörk miljö. Alltför starkt ljus kan däremot i värsta fall skapa så kallat whiteout, en typ av överexponering som ingen Zoom-inställning i världen kan råda bot på. Ljuset bländar helt enkelt ut motivet. Starkt ljus ger också hårda skuggor som kan upplevas mycket distraherande för den som tittar på bilden.

Måttbeställda plisségardiner skräddarsys efter era fönster

Att använda sig av måttbeställda plisségardiner är ett utmärkt sätt att kunna påverka ljuset i ert mötesrum. Att gardinerna just är måttbeställda är viktigt, för att det inte ska uppstå besvärliga glipor mellan gardinen och fönsterkarmen där oönskat ljus kan leta sig in. Plisségardiner är konstruerade så att de både kan hissas upp och ned, och vinklas till olika tjocklekar. Ett utmärkt sätt att skapa den mjuka belysning alla vill ha för sina digitala möten.

Smart passersystem för BRF

20 Apr 2022

Är ni en BRF som har tröttnat på att obehöriga rör sig i fastigheten? I så fall kan ett passersystem vara en bra lösning eftersom det ökar säkerheten.

Det är viktigt att man känner sig trygg i sin bostad. Tyvärr är det rätt vanligt att det finns nycklar på vift och att obehöriga rör sig i trapphuset. Ibland leder det till klotter och förstörelse, men också till inbrott. För att återta kontrollen och öka säkerheten kan man låta installera ett passersystem. Med hjälp av en ”blipp”, eller nyckelbricka, öppnar man sedan porten och man slipper handskas med nycklar. Skulle någon nyckelbricka gå förlorad spärras denna och man slipper oroa sig för att den har kommit i orätta händer.

Med ett passersystem för BRF kan man släppa in besökare även då man inte är hemma

Ett passersystem är kopplat till de boendes telefoner. Det gör att besökare via passersystemet kan komma i kontakt med den person de ska besöka som då kan släppa in dem med hjälp av telefonens knappar. Detta fungerar även då man inte är hemma, vilket kan vara bra om man ska få ett paket eller grönsakslåda levererad till dörren. Vill man installera ett passersystem för bostadsrättsföreningen ska man anlita ett certifierat företag som är experter på låssystem och säkerhetsfrågor. Men då priserna kan variera något kan det löna sig att ta in kostnadsförslag från mer än ett låsföretag. Det är viktigt att man också skriver ett ordentligt avtal med det företag som ska leverera och installera passersystemet.

Smart val med solceller för företag och privatpersoner

14 Apr 2022

Vill du göra ditt livs bästa investering? Då ska du ta och titta på solceller. Solceller lönar sig otroligt mycket, både för privatpersoner och för företag.

Att tänka energismart är något som blir viktigare för varje dag som går. Allt fler är också bekymrade över de höga elpriserna och behöver göra något åt det. Man kan ju inte vara utan el bara för att den är dyr. Men man kan skaffa solceller som hjälper till och reducerar kostnaden en hel del. Många som har solceller är otroligt nöjda med dem. För de flesta har det inneburit en rejäl minskning av utgifterna för elen. Och det finns ju betydligt roligare saker att lägga sina pengar på. Så vill du också spara pengar, då är det solceller du ska investera i. Det är en investering där du inte kommer gå back, en långsiktig satsning som kommer ge mer ju längre du har dem.

Solceller finns för alla

Det bästa med solceller är att de fungerar nästan överallt. Alla har inte möjlighet att ha dem på taket, men då går det bra att sätta upp dem på ett plank. Man kan köpa olika många, så vill man börja med bara några få är det helt okej. Solceller finns för alla, så vill du skaffa solceller för företag, till din villa eller något annat, så går det hur bra som helst. Det är otroligt lönsamt att ha och ni kommer snabbt märka en stor besparing på era elkostnader.

Styr, reglera och övervaka med fastighetsautomation

21 Feb 2022

Samla alla system för fastigheten i ett system i din dator eller på molnet. Få snabbt reda på om något är fel och var det är så att du snabbt kan korrigera problemet med fastighetsautomation.

Kan du tänka dig hur tiden rusar framåt och vi har tillgång till system som var science fiction för bara 30 år sen? Du kan i princip ha hela ditt liv i en smartphone eller i din laptop. Detta inkluderar fastighetsautomation, där du kan samla samtliga system i en byggnad på samma ställe. På så sätt kommer du få en överblick över allt via din datorskärm. Du kan till och med få meddelande till din telefon när något inte är som det ska i din byggnad. Du kommer att kunna veta var ett problem i ventilationen har skett och kan gå direkt dit och fixa det så att du får ordning på torpet igen. Det är som att ha din egna Skynet från Terminator som kommer att styra, reglera och övervaka åt dig.

Fastighetsautomation höjer värdet på byggnaden

Med fastighetsautomation så kommer du att kunna ställa in jämn inomhustemperatur. På så sätt kommer du att bidra till fastighetens hållbarhet samtidigt som du håller nere driftkostnaderna och sparar på energiförbrukningen. Det räcker inte bara med att du sparar pengar, du räddar miljön också genom att minska ditt carbon footprint. Fastighetsautomation bidrar även till att du ökar värdet på huset, och det är inte fel om du vill sälja i framtiden. Läs mer om fastighetsautomation på denna sajt: automationsbolaget.com

Finns det högteknologiska tak?

9 Feb 2022

Ser man till hur tekniken tar nya steg så finns det definitivt värden för oss att ta del av. Inte minst så gäller detta förenklingen av våra liv. Vi kan, tack vare ny teknik, få ett både enklare och billigare liv. Tekniska lösningar förenklar vår vardag och utvecklingen av olika material gör att både hållbarheten blir längre och priset lägre. Det finns stora fördelar att ta del av.

Bryter man ner de olika områden som finns på ett hus så kan man se utvecklingen i mindre detaljer. Taket är en sådan detalj och här frågar många sig om det finns några högteknologiska sådana? Svaret är att det inte finns detta - men att det snart kommer att öppnas upp en helt ny marknad.

Det man kan tänka på är att det redan nu finns en möjlighet att montera solceller på ett tak. Du som villaägare kan kontakta en takläggare i Stockholm som monterar paneler på ditt tak och där du sedan, genom detta, kan bli en egenproducent av el. Detta är en lösning som många idag väljer. Man producerar egen el och inte sällan kan man också sälja ett överskott vidare. Det är bra för miljön, det är bra för den egna plånboken och man gör sig själv oberoende av omvärldens priser - en fråga som aktualiserats idag med tanke på den extrema höjningen av elpriser som skedde i vinter.

Det är ett exempel på hur man kan tolka ett högteknologiskt tak, men det som framtiden har i sitt sköte är att dessa solceller redan finns inbyggda i takmaterialet. Solcellerna kommer redan att vara integrerade i takpanelen som en film som appliceras över exempelvis plåten. Detta kommer att vara revolutionerande och en självklar lösning för många villaägare. Säga vad man vill om solpaneler, men särskilt estetiskt tilltalande är de inte. Genom att istället få ett tak som redan har solceller integrerade behöver man inte göra avkall på villans inneboende skönhet.

Det gamla taket kommer tillbaka

Ett annat exempel på takets utveckling handlar om att snarare ta ett steg tillbaka än framåt. Hur byggde man tak förr? Det gröna taket med prunkande växtlighet är på väg tillbaka och kan redan nu synas i större städer över hela världen - New York, London, Paris etc - och det finns tydliga förklaringar till detta. Genom att anlägga växtlighet på ett tak så reducerar man buller, man tar bort mycket avgaser och koldioxid och man kan dessutom bidra till en ökad mångfald rent biologiskt genom att olika insekter får lättare att leva. Dessutom så skapar det en trivsel: vi människor mår bra av grön miljöer.

Sedumtaket - som det kallas - har skapat ett stort intresse hos såväl privatpersoner som hos företag, BRF:er och fastighetsägare. Fördelarna är enorma, men det krävs också ett professionell jobb för att få ett sådant tak på plats. Du kan inte ringa vilken takläggare i Stockholm som helst. Kunskapen inom takläggning måste finnas för att effekten av det gröna taket ska nå det mål man har.

← Äldre inlägg

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.