Dags för ny programvara?

Är det värt att uppgradera sin programvara? Frågan ställs av både företag och av privatpersoner och det handlar givetvis om att göra en avvägning kring hur gammal programvara man har, hur man använder datorn på daglig basis samt kring vilken budget man har att röra sig med.

Klart står - oavsett - att det finns många fördelar med ny programvara och att man genom att byta kan få ett betydligt smidigare sätt att både studera och arbeta. Har du en äldre programvara - säg exempelvis Windows 6 och byter till Windows 11 så kommer du att märka väldiga skillnader och, då du väl satt dig in i hur alla funktioner fungerar, också få betydligt enklare att strukturera upp din vardag och ditt sätt att arbeta. Byter du däremot från exempelvis Windows 10 till Windows 11 så finns skillnader - men inte på samma påtagliga sätt.

Hitta rätt programvara för dig och dina behov

Det viktiga är att man utgår från sig själv och från de egna behoven då man väljer programvara. Detta går också att få hjälp med. Att investera i ny programvara innebär också en tid av omställning och det är därför viktigt att man får en professionell vägledning i samband med både köpet och i samband med uppstarten. Ett tips i detta är att välja en återförsäljare som erbjuder rådgivning och där du exempelvis kan chatta och ställa frågor - även då köpet är genomfört och där du ska påbörja din resa med att implementera din nya programvara.

Programvara för företag

Allt detta kan även du som företagare använda dig av. Många företag som implementerar ny programvara inom verksamheten har en för lång uppstart: man tappar värdefull tid innan man får kläm på hur allting fungerar. Med rätt partner så kan man nästan per omgående komma igång med programvaran och njuta frukterna av den ökade effektivitet som denna medför.

Köp aldrig din programvara osynad - se alltid till att du är väl införstådd med alla de finesser och funktioner som de facto kan leda till positiva förändringar i din vardag - eller inom er verksamhet.

2 Oct 2022

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.