Dags för ny speldator

Du som har ett intresse för spel online vet hur viktigt det är med rätt utrustning. Utan rätt prestanda fungerar ingenting som du vill. En speldator som verkligen presterar är ett måste.

När bra prestanda inte räcker utan du behöver mer än så är det dags att börja fundera. Till exempel när du börjar få problem med prestation och med laggande bild och dålig fart och märker att din dator inte längre kan ge lika mycket. Att spela är ett intresse som kräver rätt speldator och har du inte det blir det inte alls lika givande och roligt. När du inte längre kan få ut ditt allra bästa ur dina spel behöver du byta till en mer anpassad och bättre speldator. När du sedan börjar använda din nya speldator kommer du märka skillnad direkt.

Hur vill du att din speldator ska vara utrustad?

En stor majoritet av alla speldatorer byggs numera efter kundens önskningar så det är väl värt att fundera innan du beställer. Vad vill du ha ut av din speldator? Spelar du mest ett och samma spel eller byter du mellan flera? Är de isåfall av samma typ eller gillar du variation? Det kan självklart spela roll när du tänker över vad för prestanda din nya dator behöver ha. Seriöst spelande kräver en dator med mycket kraft. En viktig detalj är minnet och hur mycket av den varan som finns. Det påverkar mer än vad man kanske tänker sig från början. Prestandan behöver vara tillräcklig och gärna lite mer än så. Sen är det viktigt för upplevelsen och spelet att grafiken är av senaste snitt. Realism och grafik som är knivvass gör att spelet hamnar på helt andra nivåer än om du har en dator av omodernt snitt. Många spel går knappt att spela utan ny grafik och om det ens går vill man ändå inte göra det.

En pålitlig tillverkare och leverantör

Den som en gång har råkat ut för en tillverkare som inte håller vad den lovar vill aldrig vara med om den upplevelsen igen. Det är viktigt att företaget är seriöst. Du kan troligen hitta en billigare speldator än de som ett seriöst företag erbjuder men du kan inte få en bättre. Ett företag som erbjuder tre års garanti och teknikerstöd menar allvar. Har de sedan också hållit på med sin verksamhet sedan 2006 kan man vara hyfsat säker på att de vet vad de håller på med. Läs mer här. 

27 Mar 2020

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.