Gör IT enkelt!

Den nödvändiga IT-avdelningen är inte alltid enkel att få till, varken teknik eller personal. Ibland krävs resurser vi inte kan avvara eller så är det svårt att hitta rätt personal. Vad göra?

Att hitta rätt personal och rätt system till din IT-avdelning är ett klassiskt problem. Alltför ofta är det svårt att matcha en fungerande teknik och de personer som ska sköta om denna teknik dessutom. När vi hittat det ena krånglar det till sig med det andra och vice versa. Bra och kompetent personal är guld värd men liksom guld är den inte alltid enkel att finna.

Minst lika svårt kan det vara att hitta system som passar just din verksamhet. Beroende på vad ni gör - försäljning, tjänster eller annat - behövs anpassade system som kan åstadkomma det ni behöver. Om man, som de flesta av oss, helst vill fokusera på verksamheten och inte hur man registrerar den i datorn, kan det vara oerhört frustrerande att slåss mot ovilliga IT-system.

Intern eller extern IT-verksamhet?

Ett intressant alternativ för din verksamhet kan vara att låta verksamheten på IT vara extern. Att hyra tjänsten kan bidra till att lösa knutarna och frigör tid och energi till er kärnverksamhet snarare än till datorarbete. Men hur fungerar en sådan tjänst?

Nu ska vi börja med att säga att det inte alltid behöver vara antingen-eller. Ni har kanske redan de program och den miljö ni behöver. Företaget och verksamheten rullar på och vad som behövs är att frigöra tid för medarbetare så de kan fokusera på annat. Fint! Det går nämligen att variera och anpassa en extern IT-avdelning efter era behov. Vad finns då att få externt? Hur bestämmer man vad man vill behålla inom företaget och vad man vill lägga ut på entreprenad så att säga?

En flexibel IT-tjänst

Många klarar det löpande väl men har behov av en support då något krånglar. Då kan man använda support både telefonledes eller få någon som kommer ut och ger stöd och hjälp mer handfast. En annan intressant lösning är att få hjälp med molntjänster. Server, backup, mail, antivirus och liknande - och lagring. Rena konsulttjänster finns för den som har mer arbetsuppgifter som behöver skötas.

Inhyrning av nyckelpersoner och utbildningar för befintlig personal ger ökade kunskapsnivåer i ert företag och i längden minskade kostnader. Rådgivning angående både mjukvara och hårdvara ger samordningsfördelar och system som fungerar bra ihop och är enkla att sköta, arbeta med och reparera eller ersätta efter ett antal år. Läs mer om IT tjänster på denna hemsida: https://itsnillet.se/

2 Jul 2020

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.