Människans verktyg förändras med tiden

Just nu tar vi steget in i den virtuella verkligheten, som inte är mindre verklig än annan verklighet vi är vana att leva i. Vi människor förändras inte särskilt mycket över tid, det är endast våra verktyg och hjälpmedel som förändras, eller hur? Vissa verktyg har revolutionerat vår verklighet och möjliggjort förflyttningar över landskap, såsom hjulets uppfinning. Vi vet inte vem som uppfann hjulet, men med den upptäckten kunde vi förflytta oss med en hastighet upp till 160 kilometer i timmen (beroende på din bils prestanda). Så viktig var hjulets uppfinning. 

Vi har inte alltid förstått vikten av uppfinningarna

Till en början förstod nog inte förhistorisk grottmänniska vidden av uppfinningen, som ju har lett oss fram till våra dagars tåg, bilar och så vidare. På samma sätt kanske inte de som uppfann datorn plus det internationella nätverket anade vilken revolution som skulle komma i dess kölvatten. Idag ser vi fortsättningen av de uppfinningarna och de kommer nu mer en raketens hastighet. 

Vi har ju sett hur internet har förenat människor oberoende var på jorden vi har befunnit oss. Nu tar internet oss ännu närmare varandra. Med de nya verktygen för att kunna koppla ihop människor och dela affärshemligheter med varandra utan oro för röjande av hemligheterna kan  människor dela idéer och fatta viktiga beslut.

Lagra viktig information i molnet

Att allt kan lagras i ”molnet” är en förutsättning för att kunna dela saker med varandra. Till en början såg man en hel del säkerhetsbrister med att lagra känslig information, bilder och filmer i molnet, men de problemen har man idag löst och sett till att täppa säkerhetshålen på ett tillfredsställande sätt.

Nästa steg har varit att kunna förena människor med hjälp av datoriserade skärmar och en närvarande maskin som gör et möjligt at uppfatta vad som händer i rummet, utan att vara där. Science fiktion intresserade har väl väntat på att teleportering av människor och varor, dit har vi inte kommit – än. Däremot har vi kommit så pass långt att vi kan närvara på andra sätt, var som helst på jorden, bara det finns en uppkoppling och ett fungerande internet. Kika här för mer information.

Miljövänligt konfererande

Ju mer utvecklade dessa datorer och maskiner är, desto mindre behöver vi förflytta oss. Vi måste aktivt minska avtrycken vi människor gör på jordens resurser. Det kan ju inte vara möjligt att vi suger ut en planet, och när den är slut, ger oss ut i rymden efter nästa planet att suga ut? Vi måste bli mer aktsamma om det vi har och inte bara förstöra. Att minska flygresorna och uppfinna miljövänliga färdmedel är avgörande för vår planets framtid. Till dess kan vi träffas virtuellt.

11 Jan 2018

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.