Måttbeställda plisségardiner skapar rätt förutsättningar för videomötet

Bra teknik kan bara ta er en bit på vägen till perfekt ljus. Måttbeställda plisségardiner ger era digitala möten precis det mjuka ljus som skapar bra bilder.

Du som planerar digitala möten för ert företag bör så klart ha koll på allt det tekniska vad gäller ljud- och bildkvalitet. Men har du tänkt på att du också behöver se över rummet ni använder till era möten? Framför allt påverkar ljuset i rummet bilderna ni sänder till era kunder. Det är inte bra med ett för mörkt rum, men inte heller med ett rum som är för ljust.

Faktiskt är för mycket ljus besvärligare att hantera än tvärtom. Många kameror och datorskärmar kan lätta upp och kompensera för en mörk miljö. Alltför starkt ljus kan däremot i värsta fall skapa så kallat whiteout, en typ av överexponering som ingen Zoom-inställning i världen kan råda bot på. Ljuset bländar helt enkelt ut motivet. Starkt ljus ger också hårda skuggor som kan upplevas mycket distraherande för den som tittar på bilden.

Måttbeställda plisségardiner skräddarsys efter era fönster

Att använda sig av måttbeställda plisségardiner är ett utmärkt sätt att kunna påverka ljuset i ert mötesrum. Att gardinerna just är måttbeställda är viktigt, för att det inte ska uppstå besvärliga glipor mellan gardinen och fönsterkarmen där oönskat ljus kan leta sig in. Plisségardiner är konstruerade så att de både kan hissas upp och ned, och vinklas till olika tjocklekar. Ett utmärkt sätt att skapa den mjuka belysning alla vill ha för sina digitala möten.

6 Jun 2022

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.