Mobil växel - en investering för alla företag

Företag som lägger sig i framkant gällande teknik har många fördelar. inte minst sett till hur man attraherar nya, välutbildade förmågor. Någonstans så måste ett generationsskifte se och det är också vid det vägskälet som uppdaterade lösningar kan spela en avgörande roll.

Vill du ha de bästa personerna knutna till ditt företag så måste du också erbjuda de bästa lösningarna. En fast kontorsplats, en stationär dator och en fast telefon är inte särskilt attraherande för en ung person idag. Tanken på en guldklocka vid pensionen är ett minne blott. Idag är hela vårt samhälle uppbyggt på mobilitet, snabba lösningar och flexibilitet. Så även vår syn på arbetet.

Därför måste man som företag hålla sig uppdaterad och genomföra vissa nödvändiga investeringar i syfte att dels locka till sig nya rekryter och dels också för egen del: de flesta av dessa kommer nämligen att bära frukt både sett ur ett kostnadsmässigt perspektiv och sett till att man som företag får helt nya möjligheter.

Vi ska titta närmare på en sådan investering i form av en ny telefonväxel. Gårdagens telefonväxel - som alltså många hänger kvar vid - är inte alls kompatibel med våra nya krav och behov. Tvärtom. Jämför man med en ny, modern telefonväxel så är det en milsvid skillnad.

Den senare ger nämligen exakt det vi idag kräver: ett friare jobb som kan skötas oavsett var vi befinner oss, snabba kontakter till både kunder och kollegor, möjlighet till telefonmöten när som helst och en enkel väg att vidarekoppla samtal från en kund till en annan kollega. Allt detta går att få via sin mobiltelefon. Det handlar då om en så kallad mobil växel; något som får ses som nästan ett måste idag.

En mobil växel fungerar oberoende av operatör

Det finns några klara fördelar med en mobil växel. Enklast blir det om vi radar upp några av dessa i punktform för att därigenom ge en bättre bild av vad ditt företag får för pengarna som ni investerar:

  • Den fungerar utanför Sverige. Många företag idag har dels kunder och dels anställda utanför Sverige. Det innebär att resandet blir en viktigt punkt och därtill så måste också telefoner och kommunikation lösas. Med en ny mobil växel så är man oberoende av vilken operatör man väljer. Detta då det räcker med att koppla upp sig över ett trådlöst nätverk och därmed så slipper man skyhöga operatörskostnader samt problem med exempelvis ljud. Funktionaliteten är densamma oavsett om du befinner dig i Estland, Panama eller Thailand.
  • Flexibilitet: En telefonväxel idag går att koppla både mellan mobiler och fast telefoni. Det gör verksamheten mer flexibel. Dessutom så finns fler terminaler och underhåll, service och övervakning sköts av leverantören: något som innebär färre störningar.
  • Bättre kundservice: Kund A ringer dig för att få hjälp med tjänst B. Ditt ansvarsområde däremot - det ligger på produkt C. Ett snabbt tryck på din telefon möjliggör en direktkoppling till kollega D som är expert på just det området. Kunden slipper väntetid och kan direkt få kontakt med den person vars expertis rör det område kunden behöver hjälp med. Även större möten mellan flera parter är möjliga genom en mobil växel. Krasst så kan du sitta på en strand i Thailand och delta vid en konferens (förutsatt att det finns ett trådlöst nätverk att ansluta till).
16 May 2018

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.