Professionell chefsrekrytering ger rätt person

Hur ofta har man turen att hitta exakt rätt person för rätt typ av tjänst? Aldrig skulle vi säga. Detta då det handlar om ett stort jobb i att hitta rätt person och att man inte kan förlita sig på slumpens skördar då man genomför en anställningsprocess. Och – desto högre upp man kommer i näringskedjan, desto svårare blir processen då misstagen blir mer kännbara om det exempelvis handlar om att anställa en ny chef än om en “vanlig” anställd. 

Våga ta hjälp

Vårt råd i detta är att man tar hjälp. I och med att det kräver ett väldigt stort jobb i att hitta rätt person så bör man använda verktyg som man själv kanske saknar som företagare; man måste se lite bortom horisonten och titta vilka personer som gömmer sig där. Något som – i de flesta fall – kräver ett specialiserat företag på just chefsrekrytering. 

Om ni skulle vara i behov av att rekrytera en ny chef till ert företag så kanske denna chef finns i en helt annan bransch, i ett helt annat område, i en helt annan stad än Stockholm och ha helt andra arbetsuppgifter än de som ni söker. Men, han/hon kan vara perfekt för just ert jobb och vara omedveten om detta. Helt enkelt för att ni aldrig tänkt på personen i fråga och för att personen i fråga varit omedveten om att ni finns/ska nyanställa. Förenklat innebär chefsrekrytering i Stockholm om att sammanfoga en specifik person till en specifik tjänst och därmed skapa ett samarbete som annars inte hade varit troligt.

Headhunting - ett värdefullt verktyg inom chefsrekrytering

Ett företag inom chefsrekrytering i Stockholm har dels skaffat sig en enorm bas av kandidater till olika arbeten som kommer ut på marknaden. Det första steget är alltså att söka igenom detta register och sätta igång med att intervjua de personer vars utbildning och meriter kvalificerar dem för jobbet. 

Under tiden sker även ett annat sökande som primärt sker genom ett avancerat nätverkande i de sociala sammanhang man skapat. Man kanske vet att ett annat företag har problem på sin personalsida, man kanske vet att någon specifik person lämnat en dörr öppen för andra jobberbjudande och man kanske vet att en person vore som klippt och skuren just för er – medan hans nuvarande roll inte alls ger samma utmaningar. Man utgår från era behov och man matchar dessa mot alla sina kanaler. Ett avancerat system som kallas för headhunting. 

Man hittar rätt person för rätt typ av jobb och detta har blivit allt vanligare inom chefsrekrytering i Sverige. Istället för att personer söker jobb så söker jobbet upp personer som passar; det gör att allting blir mer skräddarsytt och att man som både företag och som “headhuntad” kandidat får större chans att hitta vad man söker. Vi skulle säga att det här verktyget är det bästa sättet då det kommer till att hitta en ny chef. Bra ledare växer inte på träd och troligt är att de kanske redan sitter i sådant; ett träd som man kan locka ner vederbörande ifrån genom headhunting

12 Feb 2018

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.