Rätt företag inom private banking undviker fällor

Hur många lockades in i ett chickenrace i slutet av 90-talet där alla pengar skulle pumpas in i den nya tekniken? Hur många privatpersoner och företag hjälptes - med gemensamma krafter - åt att blåsa upp den IT-bubbla som fanns? Det handlade om löften, det handlade om Dot Com, det handlade om nya tider och gasen i botten.

Företag kunde få lån på flera hundra miljoner och värderas till det fyrdubbla - utan att ens ha en färdig affärsplan och en fungerande verksamhet. Ett nytt Klondike där hela världen mutades in, men där det sällan fanns någon täckning. Något som också skulle visa sig då bubblan ifråga sprack och där stora förmögenheter i ett nafs förvandlades till stoft.

Lärde vi oss av IT-bubblan?

Lärdomen av denna IT-bubbla är att man som företag och som privatperson ska vara försiktig med att sticka in näbben i branscher som man inte kan någonting om.

Fina ord och uppmaningar å sido - kalla, hårda fakta baserade på verkligheten väger tyngre. Kan man ingenting själv så får man se till att skaffa en partner som har kunskapen och där kommer private banking in i bilden.

Har man en större förmögenhet så vill man A) se till att den växer och B) aldrig bli av med den C) göra så lite som möjligt för att förvalta den. Tre självklara punkter som dock inte är att vare sig ta för givna eller som är speciellt lätta att tillgodose. Hur vet du att din bank förvaltar din förmögenhet på ett sätt som gynnar dig, ditt företag och din framtid? Det vet du inte - men du kan få en bättre vetskap genom att välja specialiserade företag inom private banking.

Private banking skapar trygghet

Det talande för ett sådant företag är att de alltid utgår från dina specifika behov och därigenom också kan skräddarsy en tjänst. Man har kunskapen som krävs för att identifiera risker och ställa dessa mot möjligheter - någots om gör att man också undviker fallgropar såsom den IT-bubbla vi nämnde i textens inledning.

Kort och gott: du kan se hur din förmögenhet förvaltas på ett sundare sätt och du kan var trygg med att den hela tiden får en möjlighet till tillväxt; något som kan ge sig ett lugn att sköta dina egna förehavanden. Ett företag som arbetar med private banking vet också att kunden ofta är insatt - du har en förmögenhet, eller hur - och behandlar kunder därefter. Respekt och service är två nyckelord som tillsammans med en fullständig transparens gör att samarbetet når nya höjder.

Det handlar om mer än bara ett bollplank. På det stora hela så är private banking den gas man behöver i vissa lägen och den broms som man ofta behöver för att slippa de dikeskörningar som annars alltid finns som en risk.

Pengar sover aldrig, men med rätt partner inom private banking tyder väldigt mycket på att du skaffat dig en riktigt skön huvudkudde som gör din egen sömn väldigt skön.

28 Sep 2018

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.