Skäl till varför du bör använda dig av extern IT-support för ditt företag

Arbetsmarknaden är högt specialiserad. De flesta är kunniga inom ett specifikt område och ingen kan allt. Tänk så här när du köper teknisk hjälp. Så slipper du tänka på den till vardags.

Hur ser din karriär ut? Hade du en plan från barnsben, eller var din väg lite mer slumpmässig? För de flesta är det nog en blandning. Även den som stakade ut banan noggrant har påverkats av tillfälligheter och överraskningar. Det är fantastiskt att ha ett jobb som är intressant och stimulerande. Men det finns delar som du helst inte vill tänka på.

Säkra system

Visst kan det vara irriterande med påminnelserna om att byta lösenord på din dator, men det finns en anledning. Det är säkrare för alla i nätverket om var och en tar sitt ansvar. Å andra sidan ska du inte behöva vara IT-expert för att veta vad som gör dig trygg och säker. Det är någon annans uppgift. Se till att hitta någon som du och kollegorna litar på. Någon som också förstår vilka behov ni har. Det kan ofta vara en fördel om det är en extern person, som uppfattas som kunnig och pålitlig. Och som kan det senaste om programvaror, dataintrång och malware.

Tillgänglig support

Många arbetar med laptop eller mobiltelefon som verktyg. Det betyder att du kan jobba från sommarstället, tåget eller flygplatsen. Ofta är det smidigt, ibland blir det stök. Då är det mycket värdefullt att ha en stödfunktion som är tillgänglig på telefon, chatt eller e-mail. Kraven är höga på de som sitter på andra sidan, de måste vara snabba, kunniga och vara uppdaterade med vad ditt företag behöver i varje given stund.

Lagom mycket IT

Om du är på en arbetsplats som har omorganiserats, bytt ägare eller vuxit sig större, vet du att tekniken inte alltid hänger med. Många har ett lapptäcke av program, datorer, molntjänster och appar som inte samspelar. Det blir tungrott att hålla allting uppdaterat och att få alla medarbetare att ha rätt kunskaper. Med hjälp av en extern IT-support i Stockholm kan du nå en bättre balans. Kanske genom att banta bort eller samordna delar i systemet, kanske genom att göra om allt från början. Det är inte ovanligt att behoven förändras över tid, men om ingen är ansvarig för systemen kan det innebära risker. Ta hjälp av kunniga IT-konsulter för en första analys till att börja med.

28 Apr 2020

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.