Smart passersystem för BRF

Är ni en BRF som har tröttnat på att obehöriga rör sig i fastigheten? I så fall kan ett passersystem vara en bra lösning eftersom det ökar säkerheten.

Det är viktigt att man känner sig trygg i sin bostad. Tyvärr är det rätt vanligt att det finns nycklar på vift och att obehöriga rör sig i trapphuset. Ibland leder det till klotter och förstörelse, men också till inbrott. För att återta kontrollen och öka säkerheten kan man låta installera ett passersystem. Med hjälp av en ”blipp”, eller nyckelbricka, öppnar man sedan porten och man slipper handskas med nycklar. Skulle någon nyckelbricka gå förlorad spärras denna och man slipper oroa sig för att den har kommit i orätta händer.

Med ett passersystem för BRF kan man släppa in besökare även då man inte är hemma

Ett passersystem är kopplat till de boendes telefoner. Det gör att besökare via passersystemet kan komma i kontakt med den person de ska besöka som då kan släppa in dem med hjälp av telefonens knappar. Detta fungerar även då man inte är hemma, vilket kan vara bra om man ska få ett paket eller grönsakslåda levererad till dörren. Vill man installera ett passersystem för bostadsrättsföreningen ska man anlita ett certifierat företag som är experter på låssystem och säkerhetsfrågor. Men då priserna kan variera något kan det löna sig att ta in kostnadsförslag från mer än ett låsföretag. Det är viktigt att man också skriver ett ordentligt avtal med det företag som ska leverera och installera passersystemet.

20 Apr 2022

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.