Vi behöver el till allt

Det är ju så att vi har gjort oss otroligt beroende av elen. Hela den digitala revolutionen går ju ut på att vi måste använda el för att få tillgång till den digitala världen. Med digitaliseringen får vi många tjänster tillgängliga. Det går snabbare, mer direkt, men det finns ju fallgropar även här. Vad gör man om elen går? På det sättet blir vi alla mer beroende av elen, och att den fungerar precis som den ska. Och elbolagen måste se till att vara mer servicevänliga. Utan el kan vi knappt göra något alls numera. Allt går på el. Så vad kan man göra om det inte fungerar?

Vi behöver el till allt

En sak som man alltid bör se till, är att skaffa sig en riktigt duktig elektriker som man kan ringa och som har jour eftersom man behöver elen vilken tid på dygnet som helst. I sin privata bostad behöver man el, bara för att kunna laga mat, kunna spola på toaletten, utföra ärenden, såsom bankärenden, kunna ringa med sin mobil och lyssna på radion. På jobbet behöver man kunna arbeta på sin dator och koppla upp sig mot internet. På vissa kontor kommer man inte ens in genom dörren då de öppnas och stängs med el. Har man sitt kontor högt uppe i fastigheten går inte hissarna då de också går på el. På så sätt är många kontor helt beroende av att elen fungerar. Allt detta gör att vi måste se till att kunna ringa en elektriker så snart det bara behövs.

Förnya elsystemet

Det man också kan göra är att se till att förnya elsystemet. Har man ett gammalt elnät och gamla elledningar kan man se till så att man förnyar det så snart som möjligt. Ett nyare elsystem är bättre än ett gammalt. Med de äldre elsystemen blir det oftare problem. Då är ett nyare elsystem snabbare, och innebär mindre risk för problem i framtiden.

Få tag i duktig elektriker

Bor och arbetar man i Uppsala är det bäst att få tag i en lokal elektriker i Uppsala som man kan anlita både till den egna privata bostaden och till arbetsplatsen. Om man inte känner till någon elektriker redan nu, kan man börja med att leta genom matt googla ”elektriker Uppsala”, för att på så sätt få några förslag av Google på elektriker som arbetar och är tillgängliga i Uppsala. När du väl fått några bra kontaktuppgifter kan man sedan ta kontakt och jämföra de olika elektrikerna mot varandra. Det går även bra att läsa på om de olika elektrikerna på olika omdömessidor, om man är noggrann och vill vet att man anlitar en duktig elektriker. När du tar kontakt är det ju viktigaste att du anlitar en behörig elektriker, som kan sina saker. Det är ju viktigast att de installerar elen på säkert sätt då el inte är något att leka med direkt. Om den skulle installeras på fel sätt kan man få otroligt stora skador.

10 Jun 2019

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.