Vilka produkter arbetar tryckerier med?

Hur långt är ett snöre? Exakt vilka produkter ett tryckeri arbetar med varierar naturligtvis en hel del. Dock finns det en hel del saker som många har gemensamt, helt enkelt produkter det finns en stor efterfrågan på, och som de flesta väntar sig att ett tryckeri ska kunna ordna. Mycket beror på vilken inriktning aktören har valt, och hur deras maskinpark ser ut. E

n annan faktor är givetvis efterfrågan på olika produkter, som kan variera kraftigt mellan olika aktörer och olika delar av landet. I den här texten tar vi upp några av de vanligaste sakerna som trycks.

Flygblad

Flygblad, eller flyers, är ett enkelt sätt att nå ut till många människor. Därtill är det faktiskt ganska billigt. Flyers är ofta små och delas ut vid evenemang, på sta’n eller andra tillfällen där mycket folk rör sig. Bäst passar det kanske när man har någon speciell kampanj på gång, vid öppning eller om man ska lansera ett specialerbjudande för kunder. Det är snabbt och relativt enkelt att komma igång med.

Olika tryckerier erbjuder olika varianter av flyers. Till exempel kan det erbjudas så kallat effekttryck, som ger flygbladen karaktär. Det kan till exempel handla om prägling, relief, lackering eller foliering. Kontakta ett tryckeri för att få ett smakprov på vad de kan erbjuda.

Affischer

Affischer är en vanlig marknadsföringsmetod. Det förekommer kanske mer i vissa branscher än med andra. Inom musik- och nöjesbranschen överlag är det ett klassiskt tillvägagångssätt att trycka upp affischer som marknadsför en föreställning, och sätta upp dessa affischer på väl utvalda ställen. Hittar man rätt platser att sätta upp dem på, kan man nå många människor. 

Banderoller

En vanlig produkt som tryckerier kan erbjuda är banderoller. De flesta aktörer är flexibla gällande mått, även om det brukar finnas en maxlängd. För kunder som vill ha riktigt stora banderoller kan det gå att trycka upp flera banderoller i maxlängd (normalt runt tre - fyra meter) och limma ihop dem.

Broschyrer

Broschyrer ett tydligt och enkelt sätt att förmedla information på. Dessutom kan det anpassas i mycket hög grad. Det är perfekt att ha för såväl externt som internt bruk. Exempel på när det lämpar sig för internt bruk är om man till exempel vill ha manualer, årsredovisningar eller liknande i tryck. Externt bruk kan till exempel vara när man ställer ut sina produkter på en mässa, och vill sammanfatta (och sälja in) företagets idé och sortiment till förbipasserande.

Flipptryck är ett tryckeri med stor kapacitet både när det handlar om traditionellt offsettryck samt digitaltryck. 

4 Feb 2019

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.