Vilket typ av hem söker du?

Alla har vi olika krav och olika önskemål kring var som bör finnas i ett hem. Naturligtvis så spelar även den personliga smaken in också - för en persons å det rödmålade lilla huset med vita knutar det ultimata huset, drömbostaden som verkligen skriker ut stolta traditioner och enkel renhet. För en annan person då är det huset mer av ett fängelse - en ren mardröm i form av en strömlinjeformad kåk som ser exakt likadan ut som grannens och som ser ut som alla hus i Sverige alltid har gjort.

Smaken är som baken och tur är väl det. Då det handlar om bostadsaffärer så blir detta extra tydligt och jobbet som en mäklare lägger ner blir extra viktigt.

Jobbet av en mäklare blir ovärderligt

Vi kan förklara detta genom ett exempel där vi säger att en mäklare står inför att sälja en villa i Stockholm - en speciell sådan; både sett till utseende och sett till funktioner. Villan i fråga är nämligen av en mer futuristisk desig och är utrustad med högteknologiska lösningar.

Ägarna har lagt ner åtskilliga tusenlappar på att förvandla huset till ett smart sådant. Går du in i ett rum så tänds lamporna, lämnar du rummet så släcks - dessutom kan du styra skenet och välja att anpassa ljuset efter dina behov. Tack vare smarta radiatorer och uppdaterade ventilationslösningar så blir svinnet av energi obefintligt.

Huset värms upp av bergvärme och den värmepump som finns går att styra via en app i mobilen. Dessutom så kan den kopplas mot elnätet så att den ökar sin kapacitet och prestanda utifrån tiderna då priset är lägre och går ner i prestanda då priserna är som högst. Utöver det kan man styra allt från markiser till garageportar med hjälp av appar i telefonen.

Ett smart hus - som kommer att kosta mycket att köpa. Frågan är om säljaren kommer att få de pengar som man begär? I och med att huset vänder sig mer till ett speciellt - teknikintresserat - klientel så försvinner en stor del av presumtiva spekulanter.

Alla vill inte ha ett smart hus - och alla vill definitivt inte betala så pass mycket pengar för teknik som man aldrig kommer att använda. Hur ska en mäklare kunna sälja detta makabra hus i Stockholm?

En mäklare hittar målgruppen

Det som skiljer en bra mäklare från en sämre sådan är att den förre hittar till köparna. Det kan ske genom riktad annonsering i exempelvis tekniktidningar, det kan ske genom banners på olika forum och det kan - framförallt - ske genom att trycka på varför det smarta huset är bättre att leva i. Kort sagt - en bra mäklare får folk att förstå vikten av de tekniska lösningar som finns och varför dessa kan vara till gagn.

I det här fallet är bergvärme talande. Dels den smarta bergvärmepumpen, men även energikällan i stort kommer att sälja sin i prospektet. Detta genom att A) trycka på att kostnaden för uppvärmning och energi kan bli 80% lägre jämfört med ett hus som värms upp av en oljepanna eller av fjärrvärme. B) att det handlar om en grön energikälla. Bergvärme handlar om att återvinna lagrad solenergi från berggrunden; man skapar ett kretslopp som ger betydligt mindre utsläpp av koldioxid.

Mäklaren vet vad som säljer

Pengar och miljö alltså. Två ord som ligger väldigt rätt i tiden och som den skicklige mäklaren kommer att trycka på vid försäljningen. Så når man spekulanter som egentligen borde befinna sig utanför den givna målgruppen.

Edward & Partners är en mäklarfirma i Stockholm som kan hjälpa dig hitta den moderna bostad du letar efter.

16 Jun 2018

TEKNIKGUIDE FÖR FÖRETAG

På lur.nu skriver vi om allt som har med teknik och företagande att göra. Få hjälp med att välja rätt teknisk utrustning som mobiler, surfplattor, datorer med mera för att ta din verksamhet till nya höjder.